Annie

Annie Tiekstra

Al jong ben ik op de fiets gezet en dat beviel prima. Zelfs zo goed dat ik liever niet meer bij mijn ouders achterop wil zitten, maar zelf wil fietsen. Alleen er is een probleem, we hebben maar één kinderfiets voor mij en mijn twee jaar oudere zus. Zij is ouder en heeft meer ‘rechten’, jammer voor mij. Als mijn zus tijdens een zondagse fietstocht valt en met bebloede knie niet meer verder kan fietsen heb ik geluk. Mijn zus gaat bij m’n vader achterop en ik mag fietsen.
Vanaf dat moment ben ik niet meer van de fiets te krijgen.

Mijn eerste Samen Opfietsen ervaring is op de lagere school. Achterop de fiets zit een kleuter die nog niet in het verkeer kan fietsen en naast mij fietst een groter kind die nog niet alleen mag fietsen. Handig voor de ouders en een zakcentje voor mij.

Op mijn 16e maak ik samen met mijn zus mijn eerste fietsvakantie, dat smaakt naar meer. Fietsen is vanaf dat moment ook een ontdekkingstocht; mensen ontmoeten, nieuwe culturen ontdekken en genieten van schitterende landschappen . Er is een wereldfietser ‘geboren’. Sindsdien maak ik fietstochten in Europa en de rest van de wereld.

De fiets is mijn vervoermiddel. Ik gebruik de fiets voor werk, boodschappen, bezoekjes, uitstapjes, sport, vakantie. Maar fietsen is meer, het is een manier om te ontspannen, lekker naar buiten, de natuur in, in beweging zijn. Fietsen geeft vrijheid, maar fietsen is ook heerlijk om het hoofd leeg te maken en dingen van me af te trappen. Er komt weer ruimte in mijn hoofd, de beste ideeën krijg ik op de fiets!

Ervaring

Ik werk graag met mensen en heb als leerkracht in verschillende soorten speciaal onderwijs gewerkt. Naast een onderwijsbevoegdheid heb ik maatschappelijk werk gestudeerd. In de psychiatrie heb ik vooral met ouderen en mensen met autisme gewerkt. Verder heb ik een eigen theaterbedrijf gehad en veel theater gemaakt voor kinderen en volwassenen en theaterworkshops gegeven.
In 2015 ben ik gestart met Samen Opfietsen, ik heb al heel veel mensen, jong en oud, op de fiets geholpen.

Ik gun iedereen de vrijheid en het plezier van het fietsen!