Reacties

Hannie: Het was gezellig met jou te fietsen. Je bent ook een spontaan mens en dat klikte wel goed met ons samen. We hebben lekker gefietst, en lekker uit gewaaid en heeeeeel veel mooie bloemen gezien.

Klazien: Ha Annie, het was leuk, en David vond het ook erg leuk. Hij was ’s avonds hartstikke moe, maar vond het heerlijk. Vol trots vertelde hij dat hij ook schakelde als het omhoog ging.

Over een tachtig jarige man met Parkinson en slechtziend: Het was precies goed zo voor Peter. Niet te moe geworden, geen spierpijn. Hij vond het fijn om weer eens door het bos te fietsen.

Baukje: Ik heb weer een uitje en ik fiets weer en voel mijn benen tenminste weer eens. Ik denk dat ik vanavond zonder slaapmedicatie slaap!

Sjoerd, vader van Twirre: Geweldig hoe die Twirre man in de vooruit zit. Twirre is een fietsman, geniet ervan zoals ik gewend ben, zie het ook aan hem. Top dus. Big smile Twirre, gaat goed zo!

Wat doet fietsen met mensen

Martijn fietst, kletst en heeft plezier!


Een keer in de twee weken fiets ik een paar uur met Martijn een rondje op de tandem. Zodra hij mij ziet komt er een grote lach op zijn gezicht! Weer of geen weer Martijn heeft altijd zin in fietsen. Hij heeft altijd veel te vertellen en we zien van alles onderweg. Het zijn hele gezellige fietsritten met Martijn, hij heeft een leuke humor. De route wisselen we af, de ene keer gaan we lekker naar de natuur, de andere keer fietsen we door de stad. Het maakt Martijn niet echt uit, als hij maar kan fietsen, dat is het belangrijkste.


Barnabas en Laszlo worden heel blij van fietsen!

Eerst leren fietsen, dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Het is oefenen, oefenen en nog eens oefenen, maar wel speels en kindgericht. Er moet het nodige overwonnen worden.

Maar als de twee broers dan kunnen fietsen, dan willen ze natuurlijk ook echt de wereld in….


Beide hebben ze een mooie bestemming bedacht. Barnabas wil naar opa en oma in Woudenberg en Laszlo wil naar zijn meester in Baarn fietsen.De jongens zijn super gemotiveerd en tellen de dagen af voor het grote avontuur.
Op de grote dag staat Barnabas met z’n fiets op straat te wachten op mij. Hij heeft er ontzettend veel zin in en ik ook! We fietsen over de fietsbrug via de Treek naar Woudenberg, waar opa en oma ons blij verwelkomen. Gezellig samen lunchen en dan weer terug fietsen naar Amersfoort. Dik 20 kilometer heeft Barnabas gefietst, wat een prestatie, maar vooral wat een plezier. Hij straalt bij thuiskomst!


En dan met Laszlo op pad, ook hij heeft er heel veel zin in. Met een grote lach zit hij op de fiets. Eerst een stuk door Amersfoort en dan de polder in. In de verte zien we Baarn al liggen, daar woont zijn meester. Die is helemaal verrast als Laszlo met fiets voor de deur staat. Voetballen met meester en vooral de baby vasthouden en knuffelen. Laszlo geniet volop. Op de terugweg patat eten en dan naar huis, lekker windje mee. Wat een kanjer, 25 km gefietst en thuis nog lekker even op de trampoline springen.


Het verhaal van Twirre

Twirre is een man met autisme en een verstandelijke beperking. Hij woont in Huis ter Heide en houdt heel erg van fietsen, het is voor Twirre een levensbehoefte! Als Twirre niet kan fietsen gaat het niet goed met hem. Maar helaas hij kan niet alleen op pad. Vanaf april 2016 maken we samen, een keer in de twee weken, een fietstocht in de schitterende omgeving van Huis ter Heide. We zijn naar Arnhem, naar zijn vader, gefietst en de volgende dag weer terug. En van Leeuwarden naar Holwerd gefietst, overgevaren naar Ameland en daar de volgende dag een fietstocht door de duinen gemaakt. Twirre geniet volop van de fietstochten, hij is veel vrolijker. Klein, maar eigenlijk, groot geluk!

Filmpje; Twirre fietst

Filmpje: Twirre op de mountainbike route

Plezier onderweg