Advies

Heb je een vraag over:

Leren fietsen

Ik heb aan veel kinderen fietsles gegeven, zoals kinderen met het syndroom van down, autisme, motorisch problemen, faalangst, gedragsproblemen en nog veel meer. Met deze ervaring kan ik tips geven over hoe je deze kinderen op de fiets krijgt.
Verder kan ik advies geven over fietsles aan vrouwen van niet Nederlandse afkomst Ook vrouwen met grote angst en trauma’s. Hier heb ik veel ervaring mee.

Een passende fiets vinden

Het fietsen op een ‘gewone’ fiets lukt niet meer. Dan zijn er gelukkig nog veel alternatieven om door te fietsen. Zoals bijvoorbeeld een driewielfiets of een fiets waar je makkelijk en snel met de voeten bij de grond bent. Ik ken veel soorten bijzondere fietsen en heb zelf ook een aantal speciale fietsen om uit te proberen. Met deze kennis kan ik anderen helpen.

Verkeersles

Bij het leren fietsen hoort ook verkeersles. Voor kinderen en mensen die de Nederlandse taal niet goed beheersen is een speciale aanpak nodig. Ik kan de verkeersles zelf geven maar als er een groter lesprogramma wordt opgezet kan ik hier over adviseren.

Fietsbegeleiding

Soms durven mensen na een fietsongeval niet meer te fietsen. Het vraagt een speciale aanpak om deze mensen weer op de fiets te krijgen en aan het verkeer deel te laten nemen. Ik heb verschillende fietsers begeleid tot weer zelfstandig durven fietsen in het verkeer.
Ook begeleidt ik veel mensen met autisme, licht verstandelijke beperking of syndroom van down om ze fietsvaardig te maken in het verkeer. Ik leer ze bijvoorbeeld een paar routes fietsen. Met deze ervaring kan ik voor verschillende doelgroepen adviezen geven.

Opzetten van fietsles op school voor kinderen en vrouwen

Ik heb op een brede school in Amersfoort fietslessen opgezet voor kinderen en vrouwen van niet Nederlandse afkomst. Ik ben daar het aanspreekpunt voor alle vragen op fietsgebied. Deze opzet werkt heel goed, er is een mooi fietsklimaat op school ontstaan. Ik kan advies geven als je een soortgelijk project wilt opzetten.

Door wie?

Ik ben Annie Tiekstra, een enthousiaste fietser, die het plezier en het positieve effect van het fietsen graag wil delen. Mijn doel is zoveel mogelijk mensen op de fiets! Ik werk graag met mensen en heb ervaring in het speciaal onderwijs en hulpverlening. Ik ben creatief en heb humor.

Ik adviseer graag organisaties/bedrijven/gemeentes/provincies op fietsgebied
De kosten zijn afhankelijk van de vraag.