De fietsen

Oefenfietsen, fietsen om uit te proberen
en fietsen om samen een fietstocht te maken.

Oefenfietsen

Lichtgewicht kinderfiets

Ik gebruik graag de Woom lichtgewicht kinderfietsen tijdens mijn fietslessen. Als fietsen moeizaam gaat of helemaal niet lukt is het belangrijk om het leren fietsen zo makkelijk mogelijk te maken. Het fietsen op een lichtgewicht fiets kost minder moeite, waardoor het kind sneller een succeservaring heeft. Fietsen wordt zo al snel leuk en dat motiveert enorm.
Voor kinderen met motorische problemen is een lichtgewicht kinderfiets een ideale oplossing. Het fietsen gaat makkelijker waardoor het minder energie kost.
Uiteindelijk fietst toch iedereen het liefste op een lekker lichte fiets, jong en oud!

Oefenfiets

Een mooie lage fiets voor grote kinderen en kleine vrouwen. Het is prettig om het fietsen te leren op een fiets waarbij je goed met de voeten bij de grond kunt. Dat geeft in het begin veel zekerheid. Als het fietsen na een tijdje goed lukt kan het zadel hoger, zodat je fijner op de fiets zit en je de fiets lekker weg kunt trappen.
Deze Coco van Kona is een mooie lichte fiets. Ook voor volwassenen geldt dat het fijn is en helpt om het fietsen te leren op een lichte fiets. Het werkt stimulerend als het fietsen makkelijk gaat.

Fietsen om uit te proberen

  • Voel je je onzeker op de fiets en/of in het verkeer?
  • Heb je evenwichtsproblemen?
  • Heb je een beperking waardoor het fietsen niet meer lukt?
  • Ben je een keer gevallen en heb je nu angst om te fietsen?
  • Is er een andere reden dat je niet meer zorgeloos op de fiets stapt?
  • Of misschien fiets je helemaal niet meer?

Dat is jammer!
Gelukkig zijn er veel soorten fietsen, waardoor je toch kunt blijven fietsen.
Maar welke fiets is handig voor jou?

Deze fietsen kun je uitproberen en er op die manier achter komen wat je nodig hebt. Zo kom je hopelijk weer op de fiets. Ik help je hier graag bij.

Lage instapfiets

Het opstappen op deze fiets gaat een stuk makkelijker, omdat de instap veel lager is.
Dit is veiliger en prettiger voor ouderen en anderen die slecht ter been zijn.
Bijvoorbeeld omdat je moeite hebt om op een been te staan of als het optillen van je benen moeizaam gaat.

Driewielfiets

Een driewielfiets fietst heel anders dan een fiets met twee wielen. De meeste mensen denken dat je zo wegfietst op een driewielfiets, maar dat valt tegen. Het is een hele andere manier van fietsen en dat moet je leren. Met een paar fietslessen kan ik je helpen om dit ‘nieuwe fietsen’ onder de knie te krijgen. Zodat je daarna weer veilig verder fietst.

Lage instapfiets Balance

Op deze fiets zit je dichterbij de grond dan op een gewone fiets. Dat kan bij fietsangst of als je niet meer zo soepel op en afstapt een veilig gevoel geven.
Wil je meer zekerheid en snel met de voeten bij de grond zijn, dan kun je deze lage instapfiets uitproberen.

Lage driewielfiets

Fietsen op een lage driewielfiets is makkelijker dan op een hoge driewielfiets.
Maar ook aan een lage driewielfiets moet je wennen. Sommige mensen fietsen er zo op weg en anderen hebben graag even hulp nodig, zodat ze zich daarna veilig voelen in het verkeer.

Samen fietsen

Samen een fietstocht maken kan op verschillende manieren en op verschillende fietsen.
Kijk wat het beste bij jou past.

Eigen fiets

Het fietsen gaat goed, maar je hebt begeleiding nodig onderweg. Bijvoorbeeld omdat je onzeker bent of moeite hebt met het overzicht in het verkeer of je raakt makkelijk de weg kwijt. Samen fietsen, naast elkaar, achter elkaar, het kan allemaal. Korte of lange tochten, ook meerdaagse tochten, het is allemaal mogelijk. Dit is mijn fiets en jij fietst op je eigen fiets.

Mountainbike

Wil je meer uitdaging en sportiever fietsen? Dan is mountainbiken een leuk alternatief. In de Treek, net buiten Amersfoort, en op de Utrechtse Heuvelrug zijn mooie mtb-trails. De routes die we fietsen passen bij jouw ervaring en niveau. Je zorgt zelf voor een mountainbike.

Stevige old timer tandem

Deze old-timer tandem uit 1938 is geheel opgeknapt. Rijdt comfortabel en stabiel.
Je zit achterop en al fietsend heb je alle tijd om om je heen te kijken en te genieten van de omgeving.
Doordat je achterelkaar zit is het makkelijk om een gesprek te voeren.

Sportieve tandem

Een sportieve sport tandem met 14 versnellingen. Voor een stevig tochtje fietsen. Wil je niet praten, maar de dagelijkse beslommeringen van je aftrappen? Dan is deze tandem heel geschikt. Natuurlijk kan er ook rustig op deze tandem gefietst worden en is praten onderweg ook mogelijk. Of we stappen onderweg even af, dan is er alle tijd en rust om te praten.

Driewieltandem

Samen stabiel op de tandem. Heb je moeite met evenwicht houden op de fiets, dan is deze tandem wellicht een mogelijkheid om toch te kunnen fietsen.
Je kunt rustig achterop gaan zitten, samen fietsen we ontspannen weg.
Voor een gezellige fietstocht in en om Amersfoort.