Verkeersles

Wie mag er eerst?

Veel mensen hebben moeite met de verkeersregels. Dit geeft een onveilig gevoel bij het fietsen in het verkeer en kan gevaarlijke situaties opleveren. Het beheersen van de verkeersregels en kennis van de verkeersborden is noodzakelijk om veilig aan het verkeer deel te nemen. Er zijn verschillende mogelijkheden om de verkeersregels te leren, buiten of binnen. De een leert beter door te doen en een ander vindt het fijn om aan tafel de verkeersregels te leren. In beide gevallen is er veel interactie tijdens de verkeersles.

Buiten

Wij gaan samen op de fiets de straat op. Onderweg staan we regelmatig stil om de verschillende verkeerssituaties te bespreken en te ervaren. Ook de betekenis van de verkeersborden wordt besproken. Op deze manier leer je in de praktijk de verkeersregels en de verkeersborden.

Binnen

Met verschillende verkeersmaterialen worden de voorrangsregels uitgelegd en uitgebeeld. Er is veel interactie, de deelnemers doen actief mee. Ook de betekenis van de verschillende verkeersborden komen aan bod. De verkeersles kan individueel, in een kleine of grote groep gegeven worden. Voor grotere groepen is de verkeersles vaak in combinatie met een powerpointpresentatie. De verkeersles kan aan kinderen en volwassenen gegeven worden.

Allereerst nogmaals dank voor de leuke les. De leerlingen en ik hebben er erg van genoten en de theorie stond als een huis. Top! Van de 28 kinderen hebben ze het allemaal gehaald. Drie op het randje met net 16 vragen goed, de anderen ruim. Mede dankzij de les van jou, dus bedankt.

Meester van groep 7 over de verkeersles